Kamerataivas - Suomen kameramuseo

Suomen Valokuvahistoriallinen yhdistys avasi yhdessä Killinkosken kyläyhdistyksen kanssa Wanhassa Tehtaassa 1.6.2007 Suomen Kameramuseon. Museon perusnäyttely muodostuu edesmenneen, Suomen Valokuvahistoriallisen Yhdistyksen jäsenen Rainer Mattlinin ja hänen vaimonsa Sirkka Mattlinin testamenttilahjoituksena yhdistyksen haltuun siirtyneen kokoelman pohjalta. Lisäksi monet yksityishenkilöt ja yhteisöt ovat tehneet lahjoituksia kokoelman täydentämiseksi. Kokoelmassa on tällä hetkellä n. 2500 valokuvaukseen ja elokuviin liittyviä esineitä.

Nimitys "Kamerataivas" tulee siitä, että kyseinen kameramuseo on todellinen taivas kaikille kameroista kiinnostuneille, sekä tietysti "taivas" kaikille niille käytöstä poistetuille kameroille joita ei ole tuhottu. Tarkoitus on että näyttelyn teemoja vaihdellaan vuosittain. Paljon kameroita ja tekniikkaa, 70-luvun mainoskuvaamo, elokuvaosasto (jossa myös ajoittain esitetään kaitafilmejä ja stereokuvaesityksiä) ja vaihtuvia valokuvanäyttelyitä. Kamerataivas on mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen nähtävyys kaikille kameroista ja valokuvauksesta kiinnostuneille.

Kamerataivaan valokuvanäyttelyt 2016

15.5.-30.6. Raine Lehtoranta  valokuvanäyttely 
Afrikan kutsu  -  pohjoinen valo
Kuinka pohjoisen valon kasvatti kohtaa ja näkee päiväntasaajan Afrikan? Onko afrikkalaisella ihmiselämällä jotain yhteistä pohjoisen luonnonelämän kanssa? Mitä vastaavuuksia tai eroja löytyy värimaailmasta, tunnelmista, ihmisten hymyistä ja hymyilevistä maisemista?

1.7.-31.7. Kari Hakli valokuvanäyttely

1.8.-31.8. Jukka Kontkanen - Kalevalakuvia valokuvanäyttely

1.9.-30.9. Juha Mattila - Lumottu maa valokuvanäyttely 


KURSSIT JA TAPAHTUMAT KAMERATAIVAASSA 2016:

(Lisätietoja tulossa...)


Killinkosken filmikuvaajaresidenssi SVHY:n jäsenille, varattavissa 1.5. alkaen LUE LISÄÄ...

Lisätietoja Suomen Valokuvahistoriallisesta Yhdistyksestä löytyy netistä osoitteesta www.svhy.org
Tiedustelut puhelimitse yhdistyksen puheenjohtajalta Seppo Poutalalta puh: 0400-632 176. Tiedustelut koskien Killinkoskea ja Wanhaa Tehdasta: puh: 0400-453 054 killinkoski@killinkoski.fi